Uniek Fries Menu voor maar €19,50!

Ieder Fries Restaurant® verrassend anders!

Geniet voor een zéér aantrekkelijke prijs van de unieke Friese keuken. Bestel bij een Fries Restaurant® een Fries Menu. Dat is een royaal twee of drie gangen keuzemenu voor maar €19,50.

Het driegangen Fries Menu bestaat uit een voorgerecht (ook soepen), hoofdgerecht (vlees, vis, vegetarisch of biologisch) en een nagerecht. Kiest u voor een nóg specialer tweegangenmenu, dan heeft u de keuze uit een voorgerecht of een nagerecht rondom het hoofdgerecht.

Het eerste Fries Menu-restaurant is De Daaldersplaats tegenover het bus- en treinstation in Sneek. Mede-eigenaresse Anita Peelen serveert een door velen zeer gewaardeerd Fries wentelteefje als nagerecht. De ingrediënten zijn ei, melk, suikerbrood en ijs.
Joris Hagting (links) en Martijn Boersma vormen met Anita Peelen het driehoofdige managementteam van hotel-restaurant De Daaldersplaats, Stationsstraat 66 in Sneek. www.daaldersplaats.nl
Het eerste Fries Menu-restaurant is De Daaldersplaats tegenover het bus- en treinstation in Sneek. Mede-eigenaresse Anita Peelen serveert een door velen zeer gewaardeerd Fries wentelteefje als nagerecht. De ingrediënten zijn ei, melk, suikerbrood en ijs.
Joris Hagting (links) en Martijn Boersma vormen met Anita Peelen het driehoofdige managementteam van hotel-restaurant De Daaldersplaats, Stationsstraat 66 in Sneek. www.daaldersplaats.nl

Enorme variatie
Het menu-aanbod verschilt per deelnemend restaurant, maar de prijs is overal hetzelfde: €19,50 voor zowel het tweegangen als het driegangen menu. De menu’s staan op de website www.friesmenu.nl

Fryslân Fans
De deelnemende restaurants zijn door het bureau voor toerisme Friesland Holland geselecteerd op originaliteit, kwaliteit en hoffelijkheid, én op de bereidheid om de provincie Fryslân te promoten als een culinaire topbestemming. Want dat is Friesland: een heerlijkheid!

Let op de raamsticker!
De restaurants, hotel-restaurants, eetcafés en strandpaviljoens die een Fries Menu aanbieden herkent u aan de Fries Menu raamsticker met het rode pompeblêdvormige (hartvormige) bord met bestek. Op de sticker staat ook het jaar van erkenning.

De lekkerste website!
Alle deelnemende horecabedrijven en hun Friese menu's met fotopresentaties vindt u op www.friesmenu.nl de lekkerste site van Nederland. Eet smakelijk!

De Daaldersplaats is het eerste Fries Restaurant®, een formule van het bureau voor toerisme Friesland Holland.
De Daaldersplaats is het eerste Fries Restaurant®, een formule van het bureau voor toerisme Friesland Holland.
De Daaldersplaats is het eerste Fries Restaurant®, een formule van het bureau voor toerisme Friesland Holland.
De Daaldersplaats is het eerste Fries Restaurant®, een formule van het bureau voor toerisme Friesland Holland.
De Daaldersplaats is het eerste Fries Restaurant®, een formule van het bureau voor toerisme Friesland Holland.

Publicatiedatum: 10 januari 2013
Reporter: Albert Hendriks - Friesland Holland Nieuwsdienst - www.friesnieuws.nl

Fryslân Fan

Simon van der Let

Simon van der Let (links) en Wim Postma van ’t Stasjons Kofjehûs tussen Molkwerum en Koudum. Kok en entertainer Postma was in 2008 de ‘Meest Markante Horecaondernemer van Fryslân’ en verklapt keukengeheimen in Van der Let’s kook- en geschiedenisboek ‘Fan Fryske Grûn’.
Simon van der Let (links) en Wim Postma van ’t Stasjons Kofjehûs tussen Molkwerum en Koudum. Kok en entertainer Postma was in 2008 de ‘Meest Markante Horecaondernemer van Fryslân’ en verklapt keukengeheimen in Van der Let’s kook- en geschiedenisboek ‘Fan Fryske Grûn’.

In het maandblad Friesland Post verscheen de afgelopen jaren een reeks verhalen over Friese streekproducten en recepten waarvoor de regionaal gekweekte, geteelde, gefokte, geschoten of gevangen producten als basis dienden. Hierop kwamen zoveel reacties, dat uitgever Simon van der Let uit Heerenveen besloot een boek rond dit thema te maken: ‘Fan Fryske Grûn’.

Van der Let: “In het boek wordt binnen de vier jaargetijden een combinatie weergegeven van ruim veertig Friese streekproducten met achtergrondverhalen, interessante weetjes en de toepassing daarvan in traditionele en hedendaagse gerechten.”

Publicatiedatum: 10 januari 2013
Reporter: Albert Hendriks - Friesland Holland Nieuwsdienst - www.friesnieuws.nl

Fries Boek van het jaar 2013

Fan Fryske Grûn: Nederlandstalig kook- en geschiedenisboek

Martin van der Veen, chef-kok van restaurant en hotel Herbergh De Parel in Eastermar, is créateur van bijzondere Friese Menu’s. Hij is één van de profkoks die gespecialiseerd is in de verwerking van Friese streekproducten.

Martin van der Veen, chef-kok van restaurant en hotel Herbergh De Parel in Eastermar, is créateur van bijzondere Friese Menu’s. Hij is één van de profkoks die gespecialiseerd is in de verwerking van Friese streekproducten. Info: www.herberghdeparel.nl/

 

WOLVEGA (NL) – ‘Met dit boek laten we zien dat we de Bourgondiërs van het noorden zijn.’ Dat zei Commissaris van de Koningin John Jorritsma onlangs in het hotel-restaurant van Stenden University in Leeuwarden over ‘Fan Fryske Grûn’.

Dit is een zeer compleet boek over de Friese eetcultuur, de herkomst en verwerking van streekproducten en de daarmee samenhangende geschiedenis. De makers zijn de mensen van het populaire maandblad Friesland Post, aangevoerd door uitgever Simon van der Let. Het dikke naslagwerk — 276 pagina’s! — bevat oude en moderne, trendy recepten van bekende en minder bekende Friese koks, bijna alle werkzaam in een “gewoon” restaurant met normale prijzen.